Navy beoordelingen

Sterkte

Ik legde het, tijdens de installatie spiraal doorboord de achterwand van de baarmoeder. Genaaid door abdominale chirurgie onder algehele anesthesie. ze zeiden dat ze nog steeds geluk hadden, het gebeurt dat de helix al tijdens het dragen in de baarmoeder vliegt en deze doorboort. En hier blijft de telling een minuutje duren, want het bloed in het peritoneum, de pijn, natuurlijk, de maag doet pijn, maar je zult geen spiraal denken. U kunt beginnen met het uitstellen van een oproep naar de arts over het soort wacht, de maag kan passeren en dan wordt kostbare tijd gemist.

Mijn vriendin na haar intra-uteriene blessure werd zwanger. Nu kunnen ze niet bevallen - altijd miskramen. Ik zal het niet eens proberen.

Mijn tante zet de spiraal al sinds 1992. alles is normaal, ze gebruikt het al meer dan 20 jaar en alles is in orde, mijn zus heeft het 5 jaar geleden gezegd, ze las ook wat ze mee kon nemen, ze zei - nou, we gaan bevallen, en over 5 jaar Ik zou een hint nemen om te nemen))) mijn vriendin is 4 jaar oud - alles is in orde (ttt) en ik stelde mezelf de andere dag, ik denk dat dit de beste optie is, hoewel ik het derde kind niet zal weigeren, maar er zijn geen problemen, tenzij natuurlijk Er is geen gezondheid, maar alle anticonceptiva hebben negatieve feedback

Probeer een anticonceptiepatroon. Ik ben ook niet tevreden met de marine en de eik vanwege de mislukte methode en veel bijwerkingen. En dit is wat we nodig hebben.

Welke spiraal moet je kiezen?

Comments

Het is een gewoon koper. Geen probleem. hoewel toen ze het formuleerden, er werd gezegd dat wanneer het mijne overvloedig is, het het geheel zal overspoelen en dat de pijn op kritieke dagen zal intensiveren. Vult de derde dag, zoals eerder. Geen pijn!

En hoe zit het met de helix met zilver? zonder hormonen.

Vlezu) In theorie zijn ze identiek. Multiload, naar mijn mening, met zilver. Met het hormoon is handig omdat de eslli zal bewegen, dan stopt het niet met acteren. En met metaal kun je vliegen)

je hebt geluk. en ik ken voorbeelden wanneer ze niet overstromen, maar met een koperen helix het begin.

Ik zou hormonaal kiezen, omdat ze de hoogste bescherming heeft. en zelfs als het ergens naartoe beweegt, zal het nog steeds handelen.

en koper, indien verplaatst, beschermt niet langer.

plus, metalen spiralen beschermen niet tegen infecties, en het hormonale systeem creëert een slijmprop in de nek, die bovendien beschermt.

Oh, mijn vraag aan jou keek in nete hoe deze spiraal eruit ziet, er zit een draad in om eraan te trekken en die zal daar vanaf steken.

draad (antennes) - zodat later voor haar een spiraal uit je te trekken.Ze worden gesnoeid, waardoor nogal een beetje. met PA voelt de man niets. en het zal je niet storen)

Vraag je het mij? Ik wil het gewoon zeggen. en totdat ik weet hoe het zit))) Maak een post met vragen, de meisjes zullen je antwoorden)))

nou misschien heb je G geraadpleegd !! sorry sorry dan =))

Ik heb geraadpleegd, maar heb geen details besproken, maar in het algemeen zeggen de meiden dat de antennes niet plakken en niet interfereren)

Het betekent dat de afbeelding in het net zo tranny is =)))

Het is niet nodig om drie maanden te wachten. Sommigen zelfs zonder maandelijkse set, maar het is ziek. Hoe komt het op dag 4, ga en zet. Hormoon kan veel problemen veroorzaken, vooral voor gewichtstoename. Koper kan allergieën veroorzaken, maar het is voor iedereen zeldzaam. Ik postaivila mezelf GOLDLILY, geweldige spiraal, het is met goud. Ze zetten het op 5-7 jaar, voor een bedrag van 3200 roebel. Ze werd mij geadviseerd door een zeer goede gynaecoloog, ik kon haar nergens vinden, als gevolg daarvan bestelde ik het en bracht het de volgende dag naar de apotheek. De installatie ging geweldig, het deed bijna geen pijn. Na installatie, een beetje getrokken in de buik en alles. Er waren geen excreties. Het was nodig om 10 dagen te wachten totdat het eraan gewend was en toen begon seks te hebben, maar mijn man kon het niet uitstaan ​​en klom 4 dagen lang, niets werd gezien, we leven nog lang en gelukkig! Geweldig ding!

Natalia, denk ik, zet een spiraal, maar op een of andere manier eng.

Maar u hebt de 3200-spiraal zelf, maar voor het feit dat u hem ook installeert, betaalt u?

De spiraal staat al 3 jaar. Maandelijks regelmatig 28-30 dagen fietsen. Eens waren er 32 dagen, maar daar was ik nietig. Alles is geweldig!

Natalia, hoe is je spiraal? Is alles goed? En met haar kan het kind worden opgetild, verschuift het niet van gewichtheffen, mijn baby weegt 11 kg en draag ik het altijd in een ergonomische rugzak? De andere dag ga ik hetzelfde doen, maar een beetje bang. Alvast bedankt.

Maak je geen zorgen. Ik heb alles gewoon superrrr, er waren geen problemen, maandelijks pijnloos, een bescheiden bedrag, veel mensen schrijven dat het uit een emmer begint te stromen, niets van dat soort, het heeft 9 maanden gestaan ​​en alles is in orde, niet in de steek gelaten, niet uitvallen, niet verschoven. Ik sleep mezelf van zwaartekracht, en het kind, en de wandelwagen, en wat ik niet doe, ik heb zo'n ritme van het leven, nergens is er iets te zien, en ik draai de hoepel heel sterk, dat zelfs blauwe plekken en blauwe plekken op de botten verschijnen, en ik schud de pers heel erg en niets, alles staat in de weg. Natuurlijk zal veel van de dokter afhangen, maar de spiraal zelf is erg goed. Als de dokter competent is en alles goed doet, dan leef je zonder zorgen en problemen. Met succes zet je een spiraal.

Bedankt Natalia! De apotheker vertelde me bij de apotheek dat deze spiraal de beste is, dat het drie keer minder mirains kost, maar lang niet zo goed als het is. En ze heeft hetzelfde dubbele effect. Hoe het te stellen zal ik zeker hier schrijven, zelfs als ik het, zoals jij, goed deed.

Ja, alles komt goed, het is kleiner in omvang dan welke spiraal dan ook, G vertelde me dat elke spiraal de randen van de baarmoeder zou doorboren, nou ja, of iets dergelijks, ze zei over de punctie, mijn baarmoeder is klein en deze spiraal is erg goed. Nou ja, zoals ze zeggen, wat mij betreft, naaiden ze.

Gold Lilli wordt geleverd in drie maten: standaard, kort en mini. Ik neem aan dat je een mini hebt gezet. En ik zei G om de standaard te nemen, want er waren 2 geslachten. Hoewel mijn baarmoeder altijd klein was. Iets waar ik me opnieuw zorgen over maak.

Wel, ja, ik heb een mini, we hadden geen andere bij de apotheek, ik achtervolgde dit voor 2 weken. Geen van de apotheken was niet alleen onder de bestelling. Maak je geen zorgen. Alles komt goed, de spiraal is erg goed, vooral omdat hij ontworpen is voor 5-7 jaar, zilver is ontworpen voor 5 jaar en goud is al op 7. Dus het is het waard.

Natalia, en je bent nog steeds vergeten te vragen, voel je het of voel je het je of je echtgenoot op de een of andere manier?

Nee, dat jij, het is in de baarmoeder, alleen de antennes steken uit het cervicale kanaal, maar ze voelen ook niet, soms kan ik ze zelfs niet vinden, ik neem verschillende posities in om de helix te controleren.

Nou, vandaag heb ik de spiraal GOLDLILY exclusief gezet. Op dit moment ben ik blij met alles. Zet in 12-30 het was pijnlijk, ik voer en er is geen menstruatie, en toen begon het te bloeden, maar rond 17-30 was de pijn, samen met bloeden, voorbij. Nu voel ik me goed ttt. Als dit doorgaat, dan geloof ik dat deze spiraal het beste anticonceptiemiddel is! In eerste instantie wilde ik een miren plaatsen, maar ik raadpleegde twee dokters en ze vertelden me dat ze op de getuigenis was gezet en ik haar niet nodig had. Exclusief voor GOLDLILY Ik kocht voor 3000 p van ons, ik denk dat dit een betaalbare prijs is. Natalya, ik ben het volledig met je eens A BABY-spiraal!

Natalia, heeft de dokter zelf gezegd dat je een MINI-spiraal nodig hebt? Of heb je gekocht wat het was? Ik weet niet wat ik moet kopen. mini of kort. Door de grootte van de baarmoeder blijkt dat ik een korte nodig heb. Denk je dat het veel uitmaakt? Ik maakte me zorgen. Plotseling zal de dokter zeggen dat ze de verkeerde heeft gekocht.

Oksana, ik ging eerst naar de dokter, ik passeerde een uitstrijkje, zei ze. dat er een spiraal nodig is, ze vertelde me dat de baarmoeder zo klein is als een kers en de gebruikelijke spiraal heeft hem net doorboord, we hebben een mini nodig. Omdat ze het kocht. Ik ben erg blij dat ik het heb gekocht, niets pijn doet, ik voel het niet. chique uitvinding, zou ik zeggen.

Ik ben het volledig met je eens, je moet elke vrouw adviseren! Het was zo pijnlijk voor mij, waarschijnlijk omdat ik geen menstruatie heb. Ik werd vanmorgen wakker, mijn maag trok een beetje en passeerde. Ik besloot om deze spiraal te zetten, na het lezen van je recensie! Bedankt Natalia voor uw feedback!

Bedankt Natalia voor de steun! Ik zal me morgen afmelden.

Hoe is je helix waard? vertel het me?

Excellent. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ze het heeft gezegd. Niets doet pijn, trekt niet, ging naar de gynaecoloog, controleerde alles, zegt dat alles in orde is, het is het waard, ttt. Ik ben zeer tevreden en adviseer iedereen!

voel je iets? Ik weet alleen over hormonale, wat niet wordt gevoeld, maar ik weet het niet van gewone.

Nee, er wordt niets gevoeld. Alles kwam meteen, de eerste dag was een beetje bergafwaarts, en toen was het vergeten.

blij dat de spiralen geschikt zijn.

Er is geen gewichtstoename met hormoonspiraal. het werkt lokaal, bijna zonder in het bloed te kruipen.

Ik begrijp dat je blij bent met je gouden spiraal, maar waarom schrijf je over iets dat je niet weet?)

Het lichaam van iedereen is anders, de reactie op de minimale dosis van het hormoon is anders. Ik zeg niet dat dit een verplichte bijwerking is, ik zeg dat dit mogelijk is. Er zijn voorbeelden met nauwkeurigheid en vice versa, ze gaan met een hormonale spiraal en niets, alles is zoals voorheen. Nou, om een ​​oogje dicht te knijpen voor het feit dat een bijwerking kan verschijnen, is het niet waard.

Ik schrijf niet over wat ik niet weet. Ik heb veel voorbeelden onder vrienden die een hormonale spoel hebben. Bij een vrouw, op het werk, was de toename 50 kg, gedurende zes maanden. Spiraal verwijderd en begon af te vallen met dezelfde snelheid. De andere toename was 15 kg per jaar. Verwijderd en ook snel gewicht verliezen. Dit is niets anders dan een spiraal wordt niet uitgelegd.

50 kilo in zes maanden? Waarom schrijf je dit? een gezond persoon kan in principe niet zoveel verdienen. en de zieke zal het oppakken, maar waar is de spiraal?

en laat je vrienden de waarheid vertellen, en niet op de spiraal af te schrijven)

Dat betekent dat ze liegen, dit zijn blote feiten. Tijdens de zwangerschap bereikte de vrouw 18 kg, liet toen 10 kg vallen, zette een spiraal op de miren en begon met sprongen te groeien. En de artsen zeiden dat het geen spiraal was, en zij gaf tests, en de endocrinoloog kon niets begrijpen. Maar toen de spiraal werd verwijderd, begon alles met dezelfde snelheid in de tegenovergestelde richting te gaan. Ze werd woordeloos gewicht verloren, maar 10 kg in haar bleef extra, maar ze is ook blij. Nu heeft ze een koperen helix en niets. Welnu, hoe anders om een ​​dergelijke verandering in het lichaam te verklaren dat er een heropleving van hormonen is. Ik zeg niet dat dit het geval is voor iedereen, het is gewoon het effect dat het had.

maar je erkent het niet, ook al is het zo genoemd. "een golf van hormonen," zweeft iemand gewoon vanuit de lucht? hormonen zelf produceren geen vet, vooral niet in dergelijke hoeveelheden.

50 jaar ploeteren in een half jaar is een talent. hoeveel heeft je vriend gegeten?

er is hier iets mis)

Nou ja, ze kon niet elke minuut eten, en toen abrupt stoppen en afvallen. Het gaat de kracht van niemand te boven. Overigens zijn nogal wat recensies op het internet hierover dubbelzinnig, iemand had geen last van dit probleem en iemand is 'pluis uit de lucht met water'.

maar als je een beetje begrijpt in de fysiologie, zal het duidelijk worden: hormonen kunnen zelf geen vet produceren! en het moet ergens vandaan gehaald worden. en het wordt uit voedsel gehaald)

Een lange tijd ingesteld? Ik twijfelde ook aan koper omdat het metaal niet op gespannen voet stond, ik kan alleen gouden sieraden dragen, ik wist niet dat er zo'n spiraal was. En voordat je een examen doet, hoef je niet door te geven ?? Is er een echo of zoiets?

3 maanden geleden ingesteld. Ik heb geen wijzigingen in de maandelijkse periode, veel mensen schrijven dat het begon te schenken als een emmer en op schulden. Ik heb alles zoals gewoonlijk. Ik heb niets doorgegeven. Tien dagen vóór de maand werd een gratis consult verteld om een ​​analyse voor reinheid door te geven, daarna kwam er een spiraal, maar ik moest dringend en ik ging naar de betaalde. Ze gaf de analyse meteen door en zette een spiraal, zelfs 2 weken na de installatie was het niet nodig om te komen. De dokter is erg goed gevangen

Dank u)) Hier probeer ik zoiets te vinden in het binnenland, in het algemeen is het op de een of andere manier moeilijk met hen (

en stoorde u niet dat zij noch de informatie over haar ergens anders?

Er is praktisch niets op internet over haar. Ik vond de instructie voor de dokters ooit, maar toen kon ik het niet vinden, maar het ding is erg goed!

Hallo, Joan. Er zullen veel factoren zijn, afhankelijk van hoe groot de baarmoeder is, ik had een kleintje en de dokter zei, als ze de gebruikelijke, standaard, zoals gewoonlijk T-vormig zetten, zou ze me doorboren en doorboord worden, dus adviseerde ze me deze spiraal hoe is de grootte van de mini. Natuurlijk, ik weet het niet van de anderen, er zijn spiralen tot 1000 roebel, in veel overleg zijn er spiralen, ze verkopen ze en trekken ze meteen aan. U moet een arts raadplegen. En mijn man kan bedrogen worden en om 3200 heeft iedereen zijn eigen trucs, ik bedroog hem met dit geld door het feit dat ik zwanger raakte, nou, ik vermoedde echt dat het kind zes maanden oud was, maar ik had geen tweede nodig, ik belde en huilde, zei 4000 hij gaf me een abortus, ik kwam, ze keek zei dat er geen zwangerschap was, zeg ik vreemd, het lijkt erop dat ja, ze vertelde me om 2 weken te wachten, ik wachtte, kwam tot de echo, alles is in orde en zet een spiraal. Wel, vertel hem dat je erosie is begonnen en voor het concipiëren van de tweede is het erg slecht of een soort van ontsteking, heb je geld nodig voor behandeling en cauterisatie, en het is zo erg om het te cauteriseren, gesuggereerd met een laser, het kost 1500, plus een kaarsbehandeling, en revalidatie, nou ja, ik heb onlangs kaarsen gekocht vaginorm kost 800 roebel. Ik had 2 packs, nou, dat is alles.

Intra-uterine-apparaat (IUD). beoordelingen

Totaal berichten: 280

22-11-2010, Olga
Ik ben 27, een jaar na de bevalling werd ik zwanger en ging ik op zoek naar abortus, sensaties zoals woorden, dus besloot ik om een ​​spiraal te zetten, de dokter zei zelf welke te kopen en goedkoop.Ze brachten het in de laatste dagen van de maand, toen het al smeerde, dus het was niet het doet pijn, het enige dat me nu zorgen baart, is dat het heel veel voorkomt en lange periodes kent.

07-10-2010, Kate
I 20. zet de marine na de bevalling, want maandelijks ging in 2 maanden. er waren pijn in de onderbuik, OBSTATIEVE menstruatie, pijnlijke rug, zoals bij weeën, zwakte, constante slijmafscheiding. tijdens seks voelde mijn man haar, ik voelde me ongemakkelijk, omdat Ik was bang dat de spiraal zou verschuiven. maar in snel tempo ging haar man naar het buitenland om te werken, als gevolg van seks, maar dat was het niet. na een paar maanden ging ik naar de dokter om de spiraal af te nemen, ik kon dergelijke periodes niet verdragen, het bleek dat ik de hele groep had verzameld. de vagina en baarmoeder waren vergroot, spruw.. brrr.. Ik was doodsbang. toen ze het spiraaltje koos, bleek dat ze roestig was)))) gedurende ongeveer een maand, gingen alle achtergronden door, daarna werd alles weer normaal. Als ik langer was gegaan, zou het nog erger zijn geweest... nu wil ik een pleister, oh terwijl ik de borst geef. veel "tegen", maar u beslist zelf, omdat elk organisme is anders.

08/26/2010, anoniem
na de eerste geboorte, zette ze een multiload-spiraal op. Ze is 6 jaar bij haar geweest (hoewel ze 5 jaar is opgeschept). Geen probleem, vast en vergeten. Zodra de helix was verwijderd, begon Jess twee maanden later op te nemen - gewoon verschrikkelijk: het haar viel naar beneden, de borstkas nam met twee maten toe en het deed verschrikkelijk pijn. Nu wil ik de spiraal opnieuw 5 jaar vasthouden.

9 augustus 2010, Lena
Ik ben 24 jaar oud en twee jaar geleden bevallen van mijn dochter (het was een keizersnede), mijn man vraagt ​​om een ​​spiraal te installeren. Maar ik wil het echt niet. En ik weet niet wat ik moet doen. Ik lees recensies, en meestal negatieve, de man houdt van harde seks, dus ik denk dat ze heel snel eruit zal springen? Is dat zo? Heeft het invloed op?

01/17/2011, Natalia
Ik heb ook, na de COP, veel artsen bezocht waarvan 90% in één stem op geen enkele manier zei.
En het feit dat ze eruit kan vallen met zo'n omgang 70%
Dus deze methode van bescherming is niet geschikt!

27.10.2011, Olga
Hallo, ik ben 21 jaar, ik ben een jaar geleden bevallen van een dochter, ik heb een spiraal 3 weken geleden geplaatst, tijdens de geslachtsgemeenschap zegt mijn man dat ze soms een onaangenaam gevoel voelt, hoe hiermee om te gaan ??

10.12.2010, Katerina
Ik ben 30 jaar oud. twee kinderen: ze zijn 7 en 5 jaar oud. na de geboorte van het tweede kind, wilde ik geen kinderen meer hebben, alsof de complete set - de dochter en de zoon :) bang waren om de spiraal in te zetten, er zijn ook genoeg "weldoeners" die ontmoedigen. beschermd door orale anticonceptiva, gewoon - pillen, totdat het opnieuw vloog. de zoon was nog klein, dus de zwangerschap brak af en stelde zonder aarzeling een spiraal in. In het begin was ze bang dat ze zou uitvallen, ze zeggen dat er een hoog risico is tijdens de eerste drie maanden, en zelfs gedurende het jaar kan alles zo zijn. Maar God heeft genade en nu met de spiraal van 2 jaar verdriet weet ik het niet. Mijn man en ik geven ook de voorkeur aan harde seks, maar dat is oké - geen ongemak, geen pijn of cyclusstoornissen - alles is in orde - we leven een volwaardig seksleven.

12/10/2010 Luda
Vertel me op welke dag je kunt beginnen na het installeren van de marine?

11.01.2011, Elena
het werkt onmiddellijk, maar sinds het in de laatste dagen van de maand wordt geïntroduceerd, raden artsen een paar dagen aan

12.25.2010, Julia
Gisteren heeft de marine de dokter gezegd dat je kunt leven als je menstruatie volledig ouder is dan 26 jaar

Alles over de spiraal. Intra-uterine-apparaat: voor- en nadelen

Er zijn veel anticonceptiemethoden en een ervan is een spiraal.

Het spiraaltje (IUD) kan verschillende vormen hebben en van verschillende materialen zijn gemaakt.

De meest voorkomende vorm - T-vormig, maar het effect van de vorm verandert niet.

Het hangt af van het materiaal waaruit het spiraaltje is gemaakt, hoe het lichaam het zal waarnemen. En dit is specifiek van toepassing op je lichaam, omdat je misschien iets tegenkomt dat niet bij je past.

Pluses Navy:

  • Gemak. Een arts bij een medische instelling zet de helix. Het intra-uteriene apparaat wordt geplaatst op 3,5 en 7 jaar, afhankelijk van het type. En dat is alles. Het is noodzakelijk om elke zes maanden een routine-inspectie te ondergaan.
  • Relatief hoog rendement. Tot op heden zijn er geen 100% anticonceptiemethoden, met uitzondering van sterilisatie en onthouding. IUD is in 75-80% van de gevallen effectief, en dit is vrij veel.

cons

Om de nadelen te begrijpen, moet u overwegen hoe de helix "werkt". Het intra-uteriene apparaat veroorzaakt een kleine lokale ontsteking aan de wanden van de baarmoeder. Het lichaam 'zendt' in reactie op ontstekingen een groot aantal witte bloedcellen naar de baarmoederholte die sperma als antigenen waarnemen en vernietigen. Als de helix een koperen coating heeft, heeft deze ook een negatief effect op het sperma. Maar als een deel van de spermatozoa erin slaagt om het ei te 'doorbreken' en het te bevruchten, zal het ontstoken endometrium samen met de witte bloedcellen het embryo niet laten implanteren (hechten) en bijgevolg zal de zwangerschap in het beginstadium worden onderbroken.

Als u de ethisch-morele kant van de vraag verwijdert, kunnen we de volgende tekortkomingen identificeren die de spiraal heeft:

  • Het intra-uterine-apparaat verhoogt het risico op verschillende soorten ontstekingen.
  • Spiraaltje heel vaak, maar veroorzaakt niet altijd een overvloedige, lange, pijnlijke menstruatie.
  • Met spiraaltjes neemt het risico op ectopische zwangerschap verviervoudigd toe.
  • Het spiraaltje heeft contra-indicaties (cervicale dysplasie, baarmoedertumoren, enz.).
  • Het risico om zwanger te raken blijft.

We zouden ook de hormonale spoel moeten opmerken. Het intra-uteriene apparaat "Mirena" als gevolg van de afgifte van het hormoon in de baarmoeder leidt tot een afname en soms volledige verdwijning van de menstruatie. Mirena verdikt ook de cervicale slijmprop, die de doorgang van sperma voorkomt en voorkomt dat het ei rijpt.

Tegelijkertijd is de hoeveelheid vrijgekomen hormonen zo klein dat het slechts een lokaal effect heeft. Maar de hormonale spoel garandeert niet dat er geen conceptie optreedt, hoewel dit de kans op embryo-hechting aanzienlijk verkleint. En ze heeft natuurlijk ook allemaal dezelfde contra-indicaties en is niet voor iedereen geschikt.

Spiraalvormige mirena met myoma-reviews van artsen

BELANGRIJK! Om een ​​artikel op te slaan in uw bladwijzers, drukt u op: CTRL + D

Stel de DOCTOR een vraag en ontvang een GRATIS ANTWOORD, u kunt een speciaal formulier invullen op ONZE SITE, via deze link >>>

Spiraal Mirena in baarmoederhormoon

Mirena-spiraal met myoma fungeert niet alleen als een effectief anticonceptiemiddel, maar heeft ook eigenschappen die de menstruatiecyclus kunnen reguleren en een therapeutisch effect hebben op de aard van de ziekte. Het heeft een speciale afdeling met levonorgestrel, waarvan een kleine dosis dagelijks voor therapeutische doeleinden in de baarmoeder wordt uitgescheiden.

Typen spiraaltjes: hoe maak je de juiste keuze?

Sinds de eerste keer dat intra-uteriene apparaten voor het eerst in de gynaecologie werden gebruikt, hebben ze aanzienlijke veranderingen ondergaan. Ze verschillen van elkaar in vorm, in het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, en in welke medicinale substantie ze bevatten.

Naarmate hun kwaliteit verbeterde, was de marine verdeeld in verschillende typen ten opzichte van de tijd van hun verschijning. dus:

  1. Eerste generatie zeekrachten: zulke neutrale of inerte zeekrachten waren gemaakt van metaalvrije kunststoffen. Anticonceptieve actie is het creëren van aseptische ontsteking en het vormen van een obstakel voor het implanteren van het ei. Momenteel wordt dit type spiraaltje niet gebruikt.
  2. Marine van de tweede generatie: oorspronkelijk geproduceerde producten met koper, waarvan de hoeveelheid hoog of laag kan zijn. Toen begonnen ze zilver en goud als metaal te gebruiken, waardoor ze naast anticonceptie een ontstekingsremmend effect hebben. De periode waarin dergelijke spiralen zich in de baarmoeder kunnen bevinden, nam toe tot zeven jaar.
  3. Marine van de derde generatie: met hormonen. De meest populaire zijn LNG-20 en Miren. Vanwege het gehalte aan levonorgestrel garanderen ze niet alleen een bijna honderd procent anticonceptief effect, maar hebben ze ook een therapeutisch effect in het geval van myoma of endometriale hyperplasie.

Er zijn marine en vormen, waarvan er meer dan 50 soorten zijn. Daarom selecteert de arts de spiraal strikt individueel, rekening houdend met alle kenmerken van elke vrouw, dus:

  • Marine semi-ovale vorm - meer aanbevolen voor vrouwen met één kind;
  • Ronde of halfronde spiraaltjes zijn acceptabel voor vrouwen die meerdere keren zijn bevallen;
  • De marine met een T-vorm is de meest gewilde look, comfortabel in gebruik en goed verdragen door vrouwen.

Hoe ziet een spiraal eruit en wat is het mechanisme van zijn actie?

Onlangs is de Mirena-marine, gemaakt in een T-vorm, bijzonder populair bij artsen en patiënten, waardoor deze zich veilig in de baarmoeder kan herstellen. Een van de randen eindigt in een lus met draad, waardoor deze na gebruik eenvoudig kan worden verwijderd. De spiraal is uitgerust met een container die het hormonale geneesmiddel levonogestrel of gestagen bevat, dat geleidelijk via een speciaal membraan in de baarmoeder wordt afgegeven. Vanuit de tube waarin Mirena zich bevindt, wordt deze pas vóór de introductie verwijderd.

Het werkingsmechanisme van de Navy Mirena is vrij simpel, want slechts een uur na de introductie en de installatie op zijn plaats begint de dagelijkse afgifte van hormoon stoffen uit een hoeveelheid van 20 μg. Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor vijf jaar, waarna de dosis van de uitgescheiden stof wordt verlaagd tot 5 μg. Alle hormonale substantie blijft op het baarmoederslijmvlies van de baarmoeder, rechtstreeks daarop inwerkend, alleen de onbeduidende microdose kan het bloed binnendringen.

Preventie van zwangerschap komt voort uit de invloed van de baarmoeder op een vreemd voorwerp en vanwege het feit dat het ei zich niet kan hechten aan het uitgemergelde en onrijpe epitheel van de baarmoeder. Hormonen verminderen de activiteit van sperma, en de verdikte slijmlaag van het cervicale kanaal, die is veranderd door de werking van hormonen, wordt minder doorlaatbaar voor hen, en zaadcellen kunnen eenvoudig niet in de baarmoeder binnendringen.

Wat is het belangrijkste verschil tussen Mirena en andere typen marine?

Het is geen toeval dat gynaecologen, in aanwezigheid van vleesbomen, aanbevelen om Mirena te gebruiken. In de praktijk is het overweldigende effect op de ontwikkeling van een tumor in de baarmoeder bewezen. Het aantal positieve acties, dat het gunstig onderscheidt van andere zeekrachten, bestaat voornamelijk uit:

  1. De Mirena Navy is het resultaat van een recente ontwikkeling van hormonale anticonceptiva.
  2. Door het gehalte aan levonorgestrel wordt de ontbrekende hoeveelheid progesteron opgevuld, omdat de tekortkoming van dit hormoon een van de redenen is voor de vorming van fibromen.
  3. De werkzame stoffen werken lokaal en direct op het baarmoederslijmvlies en komen bijna niet in het bloed.
  4. Dankzij het therapeutische effect verdwijnen de pijnlijke manifestaties van vleesbomen geleidelijk.
  5. Bloedverlies tijdens de menstruatie is aanzienlijk verminderd en acyclische bloedingen verdwijnen helemaal.
  6. Mirena kan worden gebruikt als profylactisch middel tegen endometriose, wat vaak gepaard gaat met myoma.
  7. Het kan worden gebruikt voor hypertensie en diabetes.
  8. Een lange periode van gebruik stelt u in staat om de groei van de myoomknoop op te schorten.
  9. Kan een operatie met verwijdering van vleesbomen verlichten.
  10. Het heeft geen effect op de ovariële functie.

De positieve aspecten van Mirena rechtvaardigen voorkeuren met betrekking tot het gebruik ervan boven andere Navy. Aan deze kunnen worden toegeschreven, en bijna honderd procent garantie van deze spiraal als een anticonceptiemiddel.

Wat voor soort contra-indicaties en bijwerkingen moet u weten bij het kiezen van een spiraal?

Ondanks alle effectiviteit en gunstige eigenschappen van Mirena, zijn er enkele contra-indicaties wanneer het gebruik ervan ongewenst is. Daarom wordt dit type spiraaltje pas geïnstalleerd na een volledig onderzoek en aflevering van de noodzakelijke tests. Patiënten met fibromen worden onder toezicht van een gynaecoloog en ondergaan een onderzoek een maand na de introductie van Mirena, en dan drie maanden later en een jaar later.

Contra-indicaties voor de Mirena Navy zijn de volgende condities van het lichaam:

  • individuele intolerantie voor het hormoon;
  • kwaadaardige tumoren;
  • periode van het dragen van een kind;
  • leverziekte;
  • uteriene bloedingen om onverklaarde redenen;
  • genitale infecties;
  • postpartumperiode minder dan een maand;
  • postpartum endometritis;
  • ontstekingsprocessen in de bekkenorganen tijdens perioden van exacerbaties;
  • ontwikkeling van cervicitis.

Naast contra-indicaties kan het gebruik van Mirena zich manifesteren, hoewel onbeduidende, maar nog steeds waargenomen bijwerkingen, zoals:

  • langere menstruatie;
  • de eerste maanden kunnen pijn voelen tijdens de menstruatie;
  • spotting is mogelijk tijdens de cyclus;
  • de vorming van cysten in de eierstok, die meestal zonder hulp oplossen.

Voor dergelijke manifestaties die niet snel vervagen en een aantal maanden aanhouden, moet u mogelijk een andere anticonceptiemethode en -behandeling gebruiken.

Beschikt over een installatie spiraal

Het spiraaltje bevindt zich in een steriele verpakking die vlak voor toediening wordt geopend. De installatie wordt alleen uitgevoerd door een gynaecoloog en heeft een vergelijkbare praktijk. Vóór de introductie moeten onderzoeken worden ondergaan die worden voorgeschreven door een arts, waardoor oncologie, de zwangerschap en de aanwezigheid van genitale infecties kunnen worden uitgesloten. Het is even belangrijk om de precieze afmetingen en kenmerken van de baarmoeder en de locatie ervan in het bekken vooraf in te stellen, omdat het de juiste installatie van de marine is die de uitzetting ervan voorkomt.

Na de geboorte kan de Miren pas na anderhalve maand worden geïnstalleerd. Als het moet worden gebruikt als een profylactisch middel tegen endometriale hyperplasie in de vorm van oestrogeensubstitutietherapie, is het beter om dit vlak voor de menstruatie te doen.

De voors en tegens van het behandelen van baarmoeder vleesbomen spiraal Mirena

Mirena heeft veel meer voordelen, vooral als we het vergelijken met andere zeekrachten. Dit type helix is ​​praktisch niet vatbaar voor verzakking, omdat het hormoon dat het uitscheidt een ontspannend effect heeft op het spierstelsel van de baarmoeder en het niet toestaat het vreemde lichaam uit de baarmoederholte naar buiten te duwen. De effectiviteit van de helix als anticonceptiemiddel is bijna honderd procent en dit heeft geen invloed op de reproductieve functies in het algemeen. Na het uittrekken van de helix vindt de zwangerschap binnen een jaar plaats in meer dan 80 van de 100 gevallen.

Miren kan op elke leeftijd worden gebruikt, variërend van jong, niet-bevallend tot meisjes en eindigend met vrouwen in de menopauze.

Navy Mirena heeft een tastbaar therapeutisch effect en voorkomt veel pathologieën in de voortplantingsorganen in de vorm van endometriale hyperplastische processen, evenals het voorkomen van de vorming van cysten en fibromen.

De voordelen kunnen worden toegeschreven, en andere voordelen van Mirena, als:

  • redelijke prijs;
  • lange gebruiksperiode;
  • korte herstelperiode na extractie;
  • hoog rendement;
  • snel contraceptief effect onmiddellijk na toediening;
  • gebruik als noodanticonceptie;
  • significant therapeutisch effect;
  • compatibiliteit met andere geneesmiddelen;
  • ontstekingsremmend effect door de aanwezigheid van edelmetalen of propolis.

Hieronder zijn de volgende:

  • de mogelijkheid om een ​​buitenbaarmoederlijke zwangerschap te ontwikkelen;
  • langere perioden met verhoogd bloedverlies;
  • de mogelijkheid van beschadiging van het slijmvlies bij het inbrengen of verwijderen;
  • hoewel het minimale, maar nog steeds mogelijke risico van conceptie.

Selecties na installatie

In de eerste dagen na de installatie van Mirena is een lichtbruine ontlading mogelijk, dit is geen pathologie en treedt op wanneer het endometrium wordt gebruikt voor de effecten van een hormonaal medicijn. In de regel gaat het vanzelf en is er geen reden tot bezorgdheid. Angst zou een toename van de hoeveelheid verloren bloed moeten veroorzaken, en de aanhoudende lange tijd. In het geval van dergelijke manifestaties, is het noodzakelijk om de gynaecoloog hierover te informeren, aangezien de mogelijkheid van perforatie van de baarmoederwand tijdens de installatie niet is uitgesloten. Als de bloedstroom na een langere tijdsperiode is toegenomen, bevindt het spiraaltje zich in de baarmoeder, dan kan dit duiden op verplaatsing of onvolledige verzakking. Er kunnen andere afwijkingen in de aard van de kwijting zijn, namelijk:

Geen 2 maanden slagen - wat te doen

Lozingen, die worden uitgedrukt door een kleine hoeveelheid bloed na de introductie van Mirena, worden als normaal beschouwd als ze nog een korte periode aanhouden en na vijf dagen verdwijnen. Soms kan dit iets langer duren, het hangt allemaal af van de individuele kenmerken van het organisme. Bovendien kan er wat pijn zijn van een trekkracht of in de vorm van spasmen in de onderbuik. Over het algemeen wordt het verschijnen van spotting in de eerste maanden na de installatie van het spiraaltje niet beschouwd als een pathologie en komt het uiteindelijk over. Alleen de langere bewaring van dergelijke afscheidingen, die niet gedurende zes maanden afnemen, moet worden gewaarschuwd. In een dergelijke situatie is het noodzakelijk om naar een gynaecoloog te gaan.

Het verschijnen van slijmafscheidingen in de vorm van eiwit kan een reactie zijn van het irriterende effect op de slijmvliezen van de baarmoeder, wat resulteert in een soort ontsteking op de wanden die het onmogelijk maakt om de eicel te bevestigen. Dit kan het gevolg zijn van afscheiding uit het cervicale kanaal van de cervix, waarvan de slijmlaag wordt verdikt door de werking van hormonen om de penetratie van sperma in de baarmoeder te voorkomen.

Permanente smeerafvoer

Tijdens de eerste helft van het jaar na de introductie van het spiraaltje kan de menstruatie overvloediger zijn en neemt ook het aantal secreties van een smerend karakter toe. Na deze periode zijn de uitscheidingen verminderd, verschijnen onregelmatig en af ​​en toe, wat geen pathologie is. In gevallen waarbij dit de hele tijd gebeurt, moet u contact opnemen met een gynaecoloog om de ontstane ontsteking te bepalen in een van de organen in het bekken.

In het geval dat de ontlading na de introductie van Mirena ongeveer een jaar duurt en niet snel afneemt, is het mogelijk om de aanwezigheid van complicaties te veronderstellen, namelijk het vermoeden van infectie. Daarom moeten dergelijke symptomen dringend een beroep doen op een gynaecoloog.

Specialistische beoordelingen

Volgens beoordelingen van specialisten van de marine is Mirena een zeer effectief anticonceptiemiddel, dat niet alleen in de huisartsenpraktijk, maar ook in het buitenland veel wordt gebruikt. De spiraal van dit type is vrij betaalbaar, eenvoudig te installeren en gaat niet gepaard met pijn.

Nikolay Sergeevich, een gynaecoloog met vijftien jaar praktijk:

Omdat Mirena-spiraal al geruime tijd in het lichaam aanwezig is, heeft deze, gedurende de gehele gebruiksperiode, een therapeutisch effect in het geval van een dergelijke ernstige ziekte als vleesbomen. Met de juiste installatie en zonder contra-indicaties, is dit type spiraaltje een absolute garantie tegen ongewenste zwangerschap, en het in het lichaam aanwezig zijn veroorzaakt geen schade.

Vrouwen beoordelingen

U kunt uw feedback en indrukken over het gebruik van de Navy Mirena voor myoma, endometriose en andere ziekten achterlaten in de onderstaande opmerkingen, deze zullen nuttig zijn voor andere gebruikers!

Spiraal Mirena is drie en een half jaar bij me geweest, al die tijd ben ik kalm en voel ik me volledig verzekerd van een ongeplande zwangerschap. De introductie goed doorgegeven, geen pijn gevoeld, de kwijting was alleen in de eerste drie of vier dagen.

Myoma is bij mij ontdekt, maar de term is nog steeds kort en de gynaecoloog adviseerde Mirena om haar te laten woelen met een genezend effect. Zeer tevreden met het resultaat, de menstruatie is weer normaal geworden en myoma groeit niet langer.

Mijn Mirena kost drie jaar en al die tijd ben ik tevreden met het resultaat, want ik werd gediagnosticeerd met vleesbomen gedurende een periode van 6-7 weken. Na het installeren van de helix zijn de maandelijkse staalsoorten niet zo overvloedig, hoewel daarvoor eerder een aantal keren werd geschraapt om het bloeden te stoppen. Na Mirena verdwenen alle storingen, de rugpijn verdween ook. Ik kan nu een gebruikelijke manier van leven leiden, rennen, sporten. Je kunt dus minimaal vijf of zes jaar leven, en dan herhaal ik.

Vind je dit artikel leuk? Deel met je vrienden!

Wat als je fibromen, cysten, endometriose of een andere ziekte hebt?

  • U maakt zich zorgen over plotselinge buikpijn.
  • En de lange en pijnlijke periodes zijn al behoorlijk moe.
  • En de aanbevolen medicijnen zijn om wat voor reden dan ook niet effectief in uw geval.
  • Bovendien zijn constante zwakte en kwalen al stevig in je leven binnengedrongen.
  • Nu bent u klaar om elke gelegenheid te benutten.

Er bestaat een effectieve behandeling voor baarmoederfibromen. Volg de link en ontdek wat de vrouw aanbeveelt voor u die de uteriene myoma heeft genezen - nadat de dokters haar niet hebben geholpen...

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Alle rechten voorbehouden © 2017 Kopieermateriaal is alleen mogelijk met een actieve, geïndexeerde link naar de site. We raden niet aan om zichzelf te genezen.

Mirena. beoordelingen

Totaal berichten: 4111

Ik ben 33 jaar oud, het Mirena-systeem was 5 jaar oud. Indicaties voor gebruik van dit systeem bilaterale mastopotie van beide borsten, overvloedige menstruatie. In de tijd dat er een spiraal van problemen was, waren er geen problemen, behalve dat ik herstelde met 8 kg, en de seksuele begeerte enigszins verzwakte, de maandelijkse periode was natuurlijk niet +. Nadat ik het had afgenomen, waren de eerste menstruaties zeer overvloedig, ik moest de hemostase prikken, daarna ging alles goed, dus een jaar later bloeide, mijn gynaecoloog zegt opnieuw om deze spiraal in te zetten.

Na die verschrikkingen die ik in deze commentaren lees, zal ik het natuurlijk niet zeggen. Meisjesgezondheid, je wordt niet ziek.

42 jaar. Welkom! Spiraal is het tweede jaar de moeite waard. De diagnose van hyperplasie, polyposis. Het ging prima. Maar nu de 2e maand van ontslag met een onaangename rotte geur en ook tijdens de menstruatie. Geen jeuk. Kan de helix van invloed zijn? Ik heb dit nooit gehad. Bedankt.

Put Miren 7 maanden geleden. In eerste instantie was alles goed voor maand 3. Toen werd haar menstruatie bleek en zwak, maar duurt het 2 weken, uitstrijkjes. Soms haal ik de dagelijkse pakkingen om. Na 3 maanden in de ochtend, wanneer ik uit bed kom, stroomt er een heldere vloeistof met een onaangename geur uit. Nooit eerder gebeurde dit en de hele dag door veranderde ik de pakkingen twee keer. Ik wist niet wat het is. Ik ging naar de gynaecoloog, die deze spiraal aanbracht. Ze zegt dat dit normaal is en dat ik moet wachten, de spiraal zal wortel schieten. Maar dit is zo'n ongemak! Ik denk dat dit een opruiend proces is.

God, God, ik lees alle meningen over Mirena. Ik heb het op 18 juni 2010 geplaatst. Ik heb geen neiging om haar te laten groeien, ik heb het al op mijn handen. "De uitscheidingen zijn niet erg aangenaam." Discamfort heeft zich al deze maanden gevoeld en deze eindeloze, onbegrijpelijke vanyuchaya daub. De snor weegt nog steeds, hoewel de artsen zeiden dat alles in orde is, mijn maag groeit als een beven! Ik zal opruimen - dit is een wonder IRAE!

Hallo, vertel me alsjeblieft, wat is de effectiviteit van de MIRENA-helix in myoma en endometriale hyperplastische processen?

De spiraal was 5 jaar oud. Jaarlijks deed echografie. Myoma nam niet toe, na 5 jaar werd het niet gevonden. Cysten zijn niet veranderd. In 45-meter stelt Mirena. In de 50-m-opname.

Hallo, ik ben 38 jaar oud. Ik ga met Mirena 4 jaar chronische vermoeidheid, depressief, hoog cholesterolgehalte, extra 8 kg extra., Verminderd libido. Ik voel me geen vrouw, ik mis mijn maand. Natuurlijk is het erg handig en praktisch, maar. Op dinsdag heb ik me aangemeld voor verwijdering. Er is iets in dit systeem dat niet goed is. Klein ding annuleert het programma om een ​​vrouw te zijn. Veel succes allemaal

Goede dag! Ik ben 35 jaar oud, gediagnosticeerd met endometriose, Mirena kost bijna 4 jaar. In het begin zou alles in orde zijn, maar het laatste jaar werd gefolterd door constant te bekladden, vooral na de act, met als gevolg dat geen intiem leven van volledige waarde werkt! gynaecoloog ontmoedigt om de spiraal te verwijderen, verwijzend naar het therapeutische effect. Wie heeft gewist, vertel me hoe ze hebben geleden, hoe lang ze bloeden of menstruatie, ik weet niet hoe ik moet bellen

Ik ben 40 jaar oud, ik heb een modderpoel gedaan een jaar geleden. Na drie weken voelde ik me vreselijk verminderd in mijn libido. En toen walgde ik helemaal van seks, het was helemaal een nachtmerrie, omdat het in principe altijd een normale gezonde vrouw was in dit opzicht. hierdoor.

Ik was geschokt en mijn man begon ook sterke veranderingen op te merken. Maanden waren lang, gedurende twee weken, maar het is goed, hoewel niet overvloedig, maar ik heb nog steeds gewacht tot de aanpassingsperiode zou plaatsvinden. Ik heb niet op alles gewacht. bleef 10-12 dagen, het gewicht steeg met zeven kilogram (tegelijkertijd eet ik een beetje en leef een mobiele levensstijl), mijn maag steekt eruit als een zwangere vrouw, ik zwijg niet over mijn libido, ik heb het niet allemaal, mijn humeur is altijd slecht, heel vaak op het gezicht en schouders, zweten met een of andere soort getijden, haarklimmen.. Over het algemeen heeft deze Mirena me, Maandag snimat.Zhenschiny doen, die gaan naar de bom in een rustige zetten, denk nogmaals, al dan niet om jezelf bloot te stellen aan dit alles het gekkenhuis.

Ik ben 48 jaar oud. Ze plaatste Mirena in mei 2010 op advies van een gespecialiseerde arts voor medicinale doeleinden (vleesbomen en overvloedige en langdurige menstruatiecycli). Toen na 2 maanden begon ik me slecht te voelen. De druk sprong. De bovenste was meer dan 200. De week hield de temperatuur. Ik wendde me tot de therapeut, onderging een volledig onderzoek - alles is goed. Alle tests zijn goed. De druk springt elke maand en duurt bijna 5-7 dagen. Ze begon er slecht uit te zien. Het lijkt zelfs fors ouder te worden. De menstruatie is bijna gestopt, na een pleidooi van twee maanden. De tweede echo uitgevoerd 9 maanden na de eerste studie toonde de vorming van een 41 mm cyste op de rechter eierstok (dit is 5 maanden.), Evenals een toename van vleesbomen. Dus wat is dit helende effect?

Alle pagina's met discussie over dit onderwerp:

Nieuw op het forum

2000-2017 © Sikirina Olga Iosifovna (gynaecoloog-endocrinoloog, Moskou)

Deze site is niet bedoeld om te bekijken voor personen onder de 16 jaar! Informatie die op de site wordt gepubliceerd, kan niet voor zelfbehandeling worden gebruikt zonder een arts te raadplegen! Herdrukken van auteursrechtelijk beschermde teksten is alleen mogelijk als de verwijzing naar de bron wordt aangegeven. De auteur van de site is niet verantwoordelijk voor de informatie die wordt gepubliceerd door bezoekers in het gedeelte "Forum".

Mirena Spiral

24 oktober 2009

In ons laatste artikel over anticonceptie spraken we over het medicijn 'Novaring', een ring met hormonen, die ongewenste zwangerschap kan voorkomen. In dit artikel zullen we praten over een ander middel van anticonceptie - de spiraal "Mirena"

De Mirena Spiral is een intra-uterine hormonaal systeem, het belangrijkste verschil met conventionele spiralen is dat het een reservoir bevat met een hormoon dat zo dicht mogelijk bij de natuurlijke vrouwelijke hormonen ligt en dat de effectiviteit vergelijkbaar is met de Mirena spiralen, waaronder koper. Spiraal "Mirena" heeft, zoals veel andere intra-uteriene apparaten, een T-vorm en de structuur ervan komt het dichtst bij de vorm van de baarmoeder. Aan het einde van de helix zijn er twee lussen die zijn ontworpen om de helix uit het baarmoederslichaam te verwijderen nadat het gebruik voltooid is.

De spiraal wordt vastgesteld voor een periode van vijf jaar, als in de nabije toekomst geen zwangerschap is gepland. In termen van de mate van bescherming tegen ongewenste zwangerschap, kan de helix worden vergeleken met sterilisatie; Volgens de resultaten van onderzoeken, van de duizend vrouwen met een gevestigde spiraal, werden slechts twee gevallen van zwangerschap opgemerkt. Een belangrijk verschil met de sterilisatiemethode is dat na het verwijderen van de helix de voortplantingscapaciteit van de vrouw wordt hersteld. Vanwege de unieke hormonale vulling die elke dag in bepaalde porties direct in de baarmoederholte terechtkomt, kan de Mirena-helix worden aanbevolen voor toediening aan vrouwen die last hebben van endometritis, evenals uterus-myomen in de beginfase, en ook voor vrouwen met zware bloedingen. tijdens de menstruatie, of vrij sterke pijn.

Voordat u de helix installeert, maar ook voor elke andere helix, moet een vrouw een gynaecologisch onderzoek ondergaan om een ​​mogelijk risico uit te sluiten. Immers, net als elk ander medicijn heeft het spiraaltje bepaalde contra-indicaties voor gebruik. We kunnen praten over de aanwezigheid van zwangerschap op het moment van onderzoek, evenals de aanwezigheid van seksueel overdraagbare infecties, evenals ontstekingsziekten van de baarmoeder van een infectieuze aard, infectie van de baarmoederhals, in de aanwezigheid van ontstekingsinfecties die begonnen na een abortus, cervicale tumor klier. Contra-indicaties omvatten ook intolerantie voor het hormonale medicijn, dat deel uitmaakt van de helix. In het geval dat tijdens de enquête geen overtredingen werden geconstateerd, kan een spiraal worden vastgesteld.

Beoordelingen Mirena Spiral

De meningen van vrouwen over de Mirena-spiraal zijn verdeeld in twee kanten. Veel mensen voelen zich na het installeren van de helix depressief, depressief, merken een afname van het libido, hormooncyclusfalen en het verschijnen van pijn in de onderbuik. Er moet echter worden erkend dat alle beoordelingen zijn achtergelaten door die vrouwen van wie de helix van de installatie in de meeste gevallen niet langer was dan drie of vier maanden, waarna ze werden verwijderd.

De beoordelingen van andere vrouwen over Mirena-spiraal zijn het tegenovergestelde - ze werden achtergelaten door degenen die de spiraal langer dan een half jaar gebruiken. Zulke vrouwen merken op dat ze endometritis hadden, menstruatiebloedingen aanzienlijk afnamen, de pijn tijdens de menstruatie verdween en de hemoglobinewaarden stegen, de groei van myomen stopte. Mirena's spiraal past helemaal bij hen en ze zijn niet van plan om het gebruik ervan te stoppen. Sommigen van hen merkten echter op dat pijn in de onderbuik voor het eerst werd waargenomen, evenals verslechtering van de gezondheid, hormonale insufficiëntie, maar bij verder gebruik viel alles op zijn plaats.

Beoordeel de spiraal Mirena!

Feedback en opmerkingen

Als je vaardig kunt schrijven - we zullen het in het artikel opnemen.

Ik heb de Miren verwijderd, ik wacht tot het haarverlies stopt, maar tot nu toe helpen noch medicijnen, noch procedures.

De eerste 3-4 maanden waren constant besmeurd, de eerste 2 menstruatie waren zelfs overvloediger dan normaal, letterlijk na een week de aderen in de benen, aanvankelijk was er slapeloosheid.

Maar een paar maanden gingen voorbij en alles was in orde. Maandelijks elke keer des te mager en schaarser (voor één keer kan ik doen met een enkele verpakking van pakkingen), de daub gestopt, niets doet pijn, heeft niet bijgedragen aan het gewicht. Maar het belangrijkste is dat ik onlangs bij mijn uma myoma nu 2 cm, d.w.z. afgenomen met 1,5 cm in zes maanden, ik denk dat dit een goed resultaat is.

In het algemeen, terwijl ik erg blij ben met Mirena. Na 4,5 jaar moet je het opnieuw doen!

Tatyanka, haast je niet om te verwijderen. Ik had al de 45e helix, toen ik hem erin stopte - het was een vergelijkbare situatie, maar hij ging een maand na 3 voorbij. En na een jaar moest ik hem verwijderen, maar ik wil hem niet. Ik voel me als een vrouw, op 25-30 was er niet zo'n seksueel verlangen, de menstruatie "druppelde" een paar dagen om de zes maanden. Ik was de pads al vergeten, adenomyose doet niet de moeite. In 2000 gaf ik er 10 duizend voor en had ik geen spijt van een enkele roebel)))) veel succes. Irene

Inloggen als gebruiker

7 nieuwe reacties

  • 2

    Nieuwe opmerkingen: 5

  • 3 Catherine Ruchkina

    Nieuwe opmerkingen: 5

  • 4 Catherine Ruchkina

    Nieuwe opmerkingen: 3

  • 5

    Nieuwe opmerkingen: 3

  • 6 Catherine Ruchkina

    Nieuwe opmerkingen: 3

  • 7 Catherine Ruchkina

    BELANGRIJK! Om een ​​artikel op te slaan in uw bladwijzers, drukt u op: CTRL + D

    Stel de DOCTOR een vraag en ontvang een GRATIS ANTWOORD, u kunt een speciaal formulier invullen op ONZE SITE, via deze link >>>

    Spiraalvormige beoordelingen en advies van artsen

    Het meest populaire intra-uteriene hormonale anticonceptiemiddel is Mirena helix (IUD). Intra-uteriene anticonceptiva (spiraaltjes) zijn sinds het midden van de vorige eeuw gebruikt. Ze werden al snel verliefd op vrouwen vanwege vele positieve eigenschappen: het ontbreken van een systemisch effect op het vrouwelijk lichaam, hoge prestaties, gebruiksgemak.
    De spiraal heeft geen invloed op de kwaliteit van seksueel contact, het is vastgesteld voor een lange periode, het vereist praktisch geen controle. Maar het spiraaltje heeft een zeer significant nadeel: veel patiënten ontwikkelen een neiging tot metrorrhagie, waardoor ze dit type anticonceptie moeten weigeren.

    In de jaren 60 werden intra-uteriene systemen met koper gemaakt. Hun anticonceptieve werking was nog groter, maar het probleem van bloeden vanuit de baarmoeder was niet opgelost. En als resultaat, in de jaren '70, werd de 3e generatie van de IUD ontwikkeld. Deze medische systemen combineren de beste eigenschappen van orale anticonceptiva en spiraaltjes.

    Hormoonbevattende anticonceptiva zijn zeer effectief en veroorzaken tegelijkertijd niet de ontwikkeling van metrorragie.

    Beschrijving van het spiraaltje Mirena

    Mirena heeft een T-vorm die helpt veilig te vergrendelen in de baarmoeder. Een van de randen is voorzien van een lus met schroefdraden, ontworpen om het systeem te verwijderen. In het midden van de helix ligt een witachtig hormoon. Het komt langzaam de baarmoeder binnen via een speciaal membraan.

    De hormonale component van de helix is ​​levonorgestrel (gestagen). Eén systeem bevat 52 mg van deze stof. Een extra component is een polydimethylsiloxaanelastomeer. Navy Mirena bevindt zich in de buis. De spiraal heeft een individuele vacuüm plastic-papieren verpakking. Het moet op een donkere plaats bij een temperatuur van 15-30 C worden bewaard. De houdbaarheid vanaf de productiedatum is 3 jaar.

    Actie Mirena op het lichaam

    Het Mirena-anticonceptiepakket begint het levonorgestrel onmiddellijk na de installatie in de baarmoeder af te zetten. Het hormoon komt de holte binnen met een snelheid van 20 μg / dag, na 5 jaar daalt dit cijfer naar 10 μg per dag. De helix heeft een lokale werking, levonorgestrel is bijna volledig geconcentreerd in het baarmoederslijmvlies. En al in de uteriene spierlaag is de concentratie niet meer dan 1%. In het bloed zit het hormoon in microdoses.

    Na het inbrengen van de helix komt het actieve bestanddeel in ongeveer een uur in het bloed. Daar wordt de hoogste concentratie bereikt in 2 weken. Dit cijfer kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van het lichaamsgewicht van de vrouw. Met een gewicht tot 54 kg is het bloedgehalte van levonorgestrel ongeveer 1,5 keer zo hoog. De werkzame stof wordt bijna volledig afgebroken in de lever en wordt geëvacueerd door de darmen en de nieren.

    Werkingsprincipe van Mirena

    Het anticonceptieve effect van het medicijn Mirena hangt niet af van een zwakke lokale reactie op een vreemd lichaam, maar is vooral geassocieerd met de effecten van levonorgestrel. De implantatie van een bevruchte eicel wordt niet uitgevoerd door de activiteit van het baarmoederepitheel te dempen. Tegelijkertijd stopt de natuurlijke groei van het endometrium en neemt de werking van zijn klieren af.

    Ook bemoeilijkt de Mirena-helix de beweeglijkheid van het sperma in de baarmoeder en zijn slangen. Het anticonceptieve effect van het medicijn verhoogt de hoge viscositeit van het cervicaal slijm en de verdikking van de slijmlaag van het cervicale kanaal, wat de penetratie van spermatozoa in de baarmoederholte bemoeilijkt.

    Na het instellen van het systeem gedurende enkele maanden, is er een herstructurering van het endometrium, die zich manifesteert door onregelmatige bloeduitstekende secreties. Maar na een korte tijd veroorzaakt proliferatie van de baarmoederslijmvlies een significante afname in de duur en het volume van menstruatiebloedingen, tot hun volledige stopzetting.

    Indicaties voor gebruik

    IUD wordt voornamelijk geïnstalleerd om ongewenste zwangerschap te voorkomen. Bovendien wordt het systeem gebruikt voor zeer sterke menstruatiebloedingen om een ​​onverklaarde reden. De mogelijkheid van maligne neoplasmata van het vrouwelijke voortplantingssysteem is uitgesloten. Als gestagene agens van lokale werking wordt de intra-uterine-inrichting gebruikt voor het voorkomen van endometriale hyperplasie, bijvoorbeeld met ernstige climax of na bilaterale oöforectomie.

    Mirena wordt soms gebruikt bij de behandeling van menorragie, als er geen hyperplastische processen in de baarmoederslijmvlies of extragenitale pathologieën met duidelijke hypocoagulatie (trombocytopenie, ziekte van von Willebrand) zijn.

    Contra

    Mirena's spiraal verwijst naar interne anticonceptiva, daarom kan het niet worden gebruikt voor ontstekingsziekten van de geslachtsorganen:

    • endometritis na de bevalling;
    • ontsteking in het bekken en de baarmoederhals;
    • septische abortus, uitgevoerd 3 maanden voorafgaand aan het opzetten van het systeem;
    • infectie gelokaliseerd in het onderste deel van het urogenitale systeem.

    De ontwikkeling van acute ontstekingspathologie van de bekkenorganen, die praktisch niet vatbaar is voor therapie, is een aanwijzing voor het terugtrekken van een spiraal. Daarom zijn interne contraceptiva niet geïnstalleerd met een aanleg voor infectieziekten (voortdurende verandering van seksuele partners, een sterke afname van immuniteit, AIDS, enz.). Voor bescherming tegen ongewenste zwangerschap is Mirena niet geschikt voor kanker, dysplasie, lichaamfibromen en baarmoederhals, veranderingen in hun anatomische structuur.

    Aangezien levonorgestrel zich splitst in de lever, is de helix niet geïnstalleerd in het kwaadaardige neoplasma van dit orgaan, evenals in cirrose en acute hepatitis.

    Hoewel het systemische effect op het lichaam van levonorgestrel onbeduidend is, is deze gestagene stof niettemin gecontra-indiceerd bij alle gestageenafhankelijke kankerziekten, bijvoorbeeld borstkanker en andere aandoeningen. Ook is dit hormoon gecontra-indiceerd bij beroerte, migraine, ernstige diabetes mellitus, tromboflebitis, hartaanval, arteriële hypertensie. Deze ziekten zijn een relatieve contra-indicatie. In deze situatie wordt de vraag naar het gebruik van Mirena bepaald door de arts na de laboratoriumdiagnose. De spiraal kan niet worden geïnstalleerd als u zwangerschap en overgevoeligheid voor het geneesmiddel vermoedt.

    Bijwerkingen

    Vaak gemanifesteerde bijwerkingen

    Er zijn verschillende bijwerkingen van Mirena, die voorkomen in bijna elke tiende vrouw die een spiraal heeft opgebouwd. Deze omvatten:

    • aandoening van het centrale zenuwstelsel: opvliegendheid, hoofdpijn, nervositeit, slecht humeur, verminderd seksueel verlangen;
    • verhoogd lichaamsgewicht en acne;
    • gastro-intestinale stoornissen: misselijkheid, buikpijn, braken;
    • vulvovaginitis, pijn in het bekken, spotting;
    • borsten spanning en tederheid;
    • rugpijn, zoals bij osteochondrose.

    Alle bovenstaande symptomen worden het duidelijkst zichtbaar in de eerste maanden van het gebruik van het medicijn Mirena. Dan neemt hun intensiteit af, en in de regel komen onaangename symptomen zonder een spoor over.

    Zelden voorkomende bijwerkingen

    Dergelijke bijwerkingen worden waargenomen bij een op de duizend patiënten. Ze worden meestal pas in de eerste maanden na de installatie van het spiraaltje weergegeven. Als de intensiteit van de manifestaties niet met de tijd afneemt, wordt de noodzakelijke diagnose voorgeschreven. Zeldzame complicaties zijn een opgeblazen gevoel, frequente stemmingswisselingen, jeuk, oedeem, hirsutisme, eczeem, alopecia en uitslag.

    Allergische reacties zijn zeer zelden gemanifesteerde bijwerkingen. Met hun ontwikkeling is het noodzakelijk om een ​​andere bron van urticaria, uitslag, enz. Uit te sluiten.

    Instructies voor gebruik

    Installatie spiraal Mirena

    Het intra-uteriene systeem is verpakt in een steriele vacuümzak, die wordt geopend voordat de helix wordt geïnstalleerd. Gooi het geopende systeem van tevoren weg.

    Installeer een anticonceptiemiddel. Mirena kan alleen een gekwalificeerde gynaecoloog zijn. Voordien moet de arts een onderzoek uitvoeren en het noodzakelijke onderzoek voorschrijven:

    • gynaecologisch onderzoek en onderzoek van de borst;
    • baarmoederhalsuitstrijkje;
    • mammografie;
    • colposcopie en bekkenonderzoek.

    Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen zwangerschap, maligne neoplasmata en SOA's zijn. Wanneer ontstekingsziekten worden gedetecteerd, worden ze behandeld voordat Mirena wordt gestimuleerd. Je moet ook de grootte, locatie en vorm van de baarmoeder bepalen. De juiste positie van de helix biedt een contraceptief effect en beschermt tegen uitzetting van het systeem.

    Patiënten in de vruchtbare leeftijd van het spiraaltje worden toegediend in de eerste dagen van de menstruatie. Als er geen contra-indicaties zijn, kan het systeem onmiddellijk na een abortus worden geïnstalleerd. Met een normale samentrekking van de baarmoeder na de geboorte, kan Mirena na 6 weken worden gebruikt. U kunt de helix elke dag vervangen, ongeacht de cyclus. Om overmatige groei van het endometrium te voorkomen, moet het intra-uteriene systeem worden toegediend aan het einde van de menstruatiecyclus.

    Veiligheidsmaatregelen

    Na het installeren van het spiraaltje, moet je na 9-12 weken een gynaecoloog zien. Dan kunt u de arts eenmaal per jaar bezoeken, met klachten vaker. Terwijl klinische gegevens een aanleg blijken te zijn voor de ontwikkeling van spataderen en trombose van de bloedvaten van de benen bij gebruik van een spiraal, zijn er geen. Maar wanneer er tekenen van deze ziekten verschijnen, moet u een arts raadplegen.

    De werking van levonorgestrel heeft een negatieve invloed op de glucosetolerantie, daarom moeten patiënten met diabetes systematisch het glucosegehalte in het bloed controleren. Met de dreiging van septische endocarditis bij vrouwen met hartklepaandoeningen, moet de introductie en verwijdering van het systeem worden uitgevoerd met behulp van antibacteriële middelen.

    Mogelijke bijwerkingen Mirena

    1. Buitenbaarmoederlijke zwangerschap - is uiterst zeldzaam en vereist een dringende chirurgische ingreep. Deze complicatie kan worden vermoed als de symptomen van zwangerschap optreden (langdurige menstruatie, duizeligheid, misselijkheid, enz.) Samen met ernstige pijn in de onderbuik en tekenen van interne bloedingen (ernstige zwakte, bleke huid, tachycardie). Er is een grotere kans op het "verdienen" van een dergelijke complicatie na het lijden aan ernstige ontstekings- of infectieuze pathologieën van het bekken of een voorgeschiedenis van buitenbaarmoederlijke zwangerschap.
    2. Penetratie (opgroeien in de muur) en perforatie (perforatie) van de baarmoeder ontwikkelen zich meestal met de introductie van een spiraal. Deze complicaties kunnen gepaard gaan met borstvoeding, recente bevalling, onnatuurlijke locatie van de baarmoeder.
    3. Uitzetting van het systeem uit de baarmoeder komt vrij vaak voor. Voor de vroege detectie worden patiënten geadviseerd na elke periode de aanwezigheid van draden in de vagina te controleren. Gewoonlijk is het tijdens de menstruatie dat de kans op een spiraaltje groot is. Dit proces wordt onopgemerkt door een vrouw. Dienovereenkomstig eindigt tijdens de verdrijving van Mirena de anticonceptieve actie. Om misverstanden te voorkomen, wordt het aanbevolen om gebruikte tampons en pakkingen te inspecteren op verlies. Bloedingen en pijn kunnen een uiting zijn van het begin van het uit de spiraal vallen in het midden van de cyclus. Als een onvolledige uitzetting van een intra-uterine hormonaal middel heeft plaatsgevonden, moet de arts het verwijderen en een nieuw implantaat plaatsen.
    4. Bekkenontsteking en infectieziekten ontwikkelen zich meestal in de eerste maand van het gebruik van het Mirena-systeem. Het risico op complicaties neemt toe bij frequente veranderingen van seksuele partners. De indicatie voor het verwijderen van de helix in dit geval is recidiverende of ernstige pathologie en de afwezigheid van een resultaat van de behandeling die wordt uitgevoerd.
    5. Amenorroe ontwikkelt zich bij veel vrouwen met behulp van het spiraaltje. Complicatie ontstaat niet meteen, maar ergens binnen 6 maanden na de installatie van Mirena. Bij het einde van maandelijks is het noodzakelijk om allereerst zwangerschap uit te sluiten. Nadat de helix is ​​verwijderd, wordt de menstruatiecyclus hersteld.
    6. Bij ongeveer 12% van de patiënten vormen zich functionele ovariumcysten. Meestal manifesteren ze zich op geen enkele manier en slechts af en toe kan er pijn zijn tijdens seks en een gevoel van zwaarte in de onderbuik. De vergrote follikels keren gewoonlijk binnen 2-3 maanden vanzelf weer terug naar normaal.

    IUD verwijdering

    De spiraal moet 5 jaar na installatie worden verwijderd. Als de patiënt de zwangerschap niet verder plant, wordt de manipulatie aan het begin van de maand uitgevoerd. Als het systeem in het midden van de cyclus wordt verwijderd, is er een kans op conceptie. Indien gewenst kan een intra-uterine anticonceptiemiddel onmiddellijk worden vervangen door een nieuw. De dag van de cyclus doet er niet toe. Nadat u het product hebt verwijderd, moet u het systeem zorgvuldig inspecteren, want als er problemen zijn bij het verwijderen van Mirena, kan de substantie in de baarmoederholte schuiven. Zowel het inbrengen als het verwijderen van het systeem kan gepaard gaan met bloeding en pijn. Soms is er sprake van flauwvallen of epilepsie bij patiënten met epilepsie.

    Zwangerschap en Mirena

    De helix heeft een sterk anticonceptief effect, maar niet 100%. Als zich zwangerschap ontwikkelt, is het in de eerste plaats noodzakelijk om de ectopische vorm ervan uit te sluiten. Tijdens een normale zwangerschap wordt de spiraal voorzichtig verwijderd of een medische abortus ondergaan. Niet in alle gevallen blijkt het Mirena-systeem uit de baarmoeder te worden verwijderd, waardoor de kans op vroegtijdige zwangerschapsafbreking toeneemt. Houd ook rekening met de waarschijnlijke schadelijke effecten van het hormoon op de vorming van de foetus.

    Gebruik tijdens borstvoeding

    Levonorgestrel IUD in een kleine dosis komt in de bloedbaan en kan in de melk worden uitgescheiden als een baby borstvoeding krijgt. Het gehalte van het hormoon is ongeveer 0,1%. Artsen zeggen dat het bij deze concentratie mogelijk is dat een dergelijke dosis de algemene toestand van de baby kan beïnvloeden.

    Veelgestelde vragen

    Mirena's prijs is vrij hoog en het gebruik van een anticonceptiemiddel kan veel bijwerkingen veroorzaken. Betekent enige positieve impact op het vrouwelijk lichaam?

    Mirena wordt vaak gebruikt om de toestand van het baarmoederslijmvlies te herstellen na bilaterale verwijdering van de eierstokken of tijdens een pathologische menopauze. Ook intra-uterine apparaat:

    • verhoogt het hemoglobinegehalte;
    • voert de preventie van kanker en endometriale hyperplasie uit;
    • vermindert de duur en het volume van idiopathische bloeding;
    • herstelt het ijzermetabolisme in het lichaam;
    • vermindert pijn met algomenorroe;
    • preventie van vleesbomen en endometriose van de baarmoeder;
    • heeft een tonisch effect.

    Wordt Mirena gebruikt om vleesbomen te behandelen?

    De spiraal schort de groei van de myoomknoop op. Maar aanvullende diagnose en consultatie van de gynaecoloog is nodig. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het volume en de lokalisatie van knopen, bijvoorbeeld in submukeuze fibromen die de vorm van de baarmoeder veranderen, de installatie van het Mirena-systeem is gecontraïndiceerd.

    Gebruikt voor endometriose intra-uteriene medicijn Mirena?

    De helix wordt gebruikt om endometriose te voorkomen, omdat het de groei van het baarmoederslijmvlies stopt. Onlangs werden de resultaten gepresenteerd van onderzoeken die de effectiviteit van de behandeling van de ziekte aantonen. Maar het systeem biedt slechts een tijdelijk effect en elke zaak moet afzonderlijk worden beschouwd.

    Ik heb zes maanden na de introductie van Mirena amenorroe ontwikkeld. Dus het zou moeten zijn? Kan ik in de toekomst zwanger worden?

    Gebrek aan menstruatie is een natuurlijke reactie op het effect van het hormoon. Ze ontwikkelt zich geleidelijk in elke 5 patiënten. Voor het geval, doe een zwangerschapstest. Als het negatief is, moet u zich geen zorgen maken, nadat het systeem is verwijderd, wordt de menstruatie hervat en kunt u een zwangerschap plannen.

    Na het installeren van het anticonceptiemiddel kan Mirena afscheiding, pijn of baarmoederbloeding zijn?

    Meestal manifesteren deze symptomen zich in een milde vorm, onmiddellijk na de introductie van Mirena. Ernstige bloedingen en pijn zijn vaak indicaties voor de extractie van de helix. De oorzaak kan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, onjuiste installatie van het systeem of uitzetting zijn. Dringend een gynaecoloog raadplegen.

    Kan Mirena-spiraal invloed hebben op het gewicht?

    Gewichtstoename is een van de bijwerkingen van het medicijn. Maar je moet bedenken dat het voorkomt bij 1 op de 10 vrouwen en dat dit effect in de regel van korte duur is, na enkele maanden verdwijnt het. Het hangt allemaal af van de individuele kenmerken van het organisme.

    Ik verdedigde mezelf tegen ongewenste zwangerschap met hormoonpillen, maar vergat ze vaak om ze te drinken. Hoe kan ik het medicijn veranderen in Mirena-spiraal?

    Onregelmatige orale hormonen kunnen niet volledig beschermen tegen zwangerschap, dus is het beter om over te schakelen op intra-uteriene bescherming. Vóór dat, moet u een arts raadplegen en de noodzakelijke tests doorgeven. Installeer het systeem is beter voor 4-6 dagen van de menstruatiecyclus.

    Wanneer kan ik zwanger worden na de terugtrekking van Mirena?

    Volgens de statistieken wordt 80% van de vrouwen zwanger, tenzij ze dat natuurlijk willen, in het allereerste jaar na de extractie van de spiraal. Dankzij de hormonale werking verhoogt het zelfs de vruchtbaarheid (vruchtbaarheid) enigszins.

    Waar kan ik Mirena-spiraal krijgen? En wat is de prijs?

    Het spiraaltje wordt alleen op recept vrijgegeven en verkocht in een apotheek. De prijs wordt bepaald door de fabrikant en varieert van 9 tot 13 duizend roebel.

    Beoordelingen van patiënten en artsen over Mirena

    Vrouwenbeoordelingen over het Mirena-systeem zijn nogal tegenstrijdig en ze combineren lust en dankbaarheid met walging en afschuw. Een positieve indruk is voornamelijk gebaseerd op de volgende punten: het ontbreken van zware menstruatie en bijwerkingen (sommige patiënten komen in de eerste maanden voorbij), gunstige kosten (op basis van 5 jaar), gebruiksgemak (instellen en vergeten), heeft geen invloed op seksueel contact. Bovendien heeft de spiraal veel vrouwen geholpen de groei van vleesbomen te onderbreken en de manifestaties van endometriose te verminderen.

    Negatieve feedback was voornamelijk gebaseerd op beweringen over emotionele stoornissen (geïrriteerdheid, verminderd seksueel verlangen) en niet-esthetische verschijning (haaruitval, acne).

    Beoordelingen van artsen, zoals vrouwen, over de marine zijn ook gemengd, maar ingetogener. Deskundigen bevestigen het hoge anticonceptieve effect en het therapeutische effect bij sommige ziekten. Maar ze leggen uit dat Mirena voor de installatie van de spiraal noodzakelijkerwijs een grondige diagnose nodig heeft.